Stichting kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ is een middelgrote kinderboerderij. Deze bevindt zich aan rand van Gouda tussen twee woonwijken in. De boerderij waarin de kinderboerderij is gevestigd is een monumentale boerderij die stamt uit begin 1900 en is gelegen aan de Bloemendaalseweg. Dit is een landelijke weg waar geen gemotoriseerd verkeer is toegestaan.

De kinderboerderij is opgericht in de jaren ’70. De boerderij is toen begonnen met een geit en een shetlandpony. In de loop der jaren is er veel veranderd. Er zijn veel diersoorten bijgekomen en nieuwe stallen geplaatst. De hoofddoelstelling is echter al die jaren niet veranderd:

‘Kinderen en volwassenen in aanraking laten komen met dieren en groen op een recreatieve en educatieve manier’. 

Er zijn landbouwhuisdierrassen te zien, zoals kalveren, geiten, schapen, varkens en pluimvee. Daarnaast worden er ook pony's en ezels gehouden, maar ook veel soorten watervogels, konijnen en cavia's. En natuurlijk is er een leuke speeltuin en natuurspeelstrook voor de kinderen.

Op deze website is veel info te vinden over de kinderboerderij. Er wordt beschreven wat er allemaal op de kinderboerderij te doen en te zien is. Op de kinderboerderij zijn een aantal vaste medewerkers werkzaam. Zij worden ondersteund door een grote groep vrijwilligers, die op verschillende gebieden actief zijn. Veel is niet mogelijk zonder hun ondersteuning. Voor de bezoekers organiseert de kinderboerderij veel activiteiten en het is ook mogelijk ons te bezoeken voor het vieren van een kinderfeestje over voor een bezoek met een school, BSO of kinderdagverblijf.

Natuurlijk is de website niet compleet zonder de dieren. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door steun van 'vrienden van'/ donateurs, adoptanten en sponsoren, naast de subsidie van de gemeente Gouda.

Tenslotte, de kinderboerderij is zo rolstoelvriendelijk mogelijk ingericht en beschikt over een aangepast toilet voor mindervaliden. 

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Hoe is het weer?

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha