Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Nieuws

Hier zijn de laatste nieuwsberichten van de kinderboerderij te vinden. Wil je ook op de hoogte blijven van andere ontwikkelingen of leuke foto's bekijken van activiteiten? Wij hebben een actieve Facebookpagina en Twitteraccount. En we vinden het hartstikke leuk als je ons daar (ook) volgt!


Door geldgebrek de afgelopen jaren, hebben we een aantal onderhoudstrajecten niet goed kunnen oppakken met achterstallig onderhoud tot gevolg. Inmiddels is onze subsidie weer aangevuld en uit diverse acties hebben we een aantal trajecten inmiddels kunnen uitvoeren of gaan deze in gang zetten. Dankzij financiële bijdragen van verschillende bedrijven en subsidieverstrekkers en de onmisbare hulp en kennis van veel vakmensen en vrijwilligers knapt het erf zienderogen op. Zo houden we de kinderboerderij mooi en gezellig!

Nieuwe platen op dak konijnenverblijf
Dankzij nieuwe, licht doorlatende platen op het dak van hun stallen zitten ze er zonnig bij. Dit is uiteraard goed voor hun gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu. De lampen hoeven namelijk minder vaak aan en dat bespaart veel energie. Dankzij gulle bijdragen van Jenaplan Basisschool De Carrousel en BSO Het Avontuur konden onze handige vrijwilligers aan de slag.

De daken van de caviabergen waren ook hard toe aan een opknapbeurt en zijn ook vernieuwd. En ook de muur van de mesthoop is van een nieuw laagje verf voorzien. 

  

Aanleg rolstoelpad kinderboerderij
Op 23 en 24 november gaat een lang gekoesterde wens van veel bezoekers in vervulling. Er wordt dan een rolstoelvriendelijk pad aangelegd vanaf de brug naar ons erf. De toegang is nu nog helemaal van grind en daar is met een rolstoel of scootmobiel maar moeilijk door te komen. We gaan een pad aanleggen van 1.20 meter breed. We kiezen er bewust niet voor om de hele toegangsweg te bestraten, want dan kan het regenwater niet goed wegstromen.

Dankzij de financiële bijdrage van Goudapot en de inzet van bestratings- en hoveniersbedrijf Lemckert&Zn. kunnen we aan de slag. De voorbereidende werkzaamheden, zoals het verplaatsen van het geitenhek zijn al in volle gang. Vanwege de werkzaamheden zal de kinderboerderij op vrijdag 23 november en zaterdag 24 november alleen toegankelijk zijn via het zijhek (Kikkerpad).
Het bijentuinproject: een ambitieus plan!

Wie recent door de bijentuin wandelde, zal gezien hebben dat deze flink overhoop ligt. We zijn bezig planten weg te halen en de bijentuin helemaal opnieuw in te richten. De weggehaalde planten worden daarbij natuurlijk hergebruikt. Hoveniersbedrijf Willemstein uit Waddinxveen werkt aan tekeningen voor dit ambitieuze project. Het is de bedoeling om een educatieve tuin te maken waarin we kunnen laten zien hoe mensen hun tuin duurzaam én leuk in kunnen richten. Verder zullen de bijen beter zichtbaar worden en komt er een echt blotevoetenpad.

Het geld voor dit blotevoetenpad is (gewoon op schoenen) bij elkaar gelopen door kinderen van de Wilhelminaschool: zij organiseerden een sponsorloop en haalden daarmee maar liefst €1851,05 op!

Wie helpt er mee met het schilderen van de geitenstal?
Begin december is het de beurt aan de geitenstal. Onder leiding van Dion de Bruin van schildersbedrijf De Bruin uit Gouda zal een groep vrijwilligers de stal van een frisse laag verf voorzien. Heb jij zin om een gezellig dagje te helpen bij deze klus? We kunnen alle handen gebruiken! Aanmelden kan bij beheerder Sandra Harkes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0182 514219. De klusdatum zal in overleg met de deelnemers worden gekozen.

De kinderboerderij wil graag een lang gekoesterde wens van veel bezoekers in vervulling laten gaan: de aanleg van een rolstoelvriendelijk pad vanaf de brug naar ons erf. De toegang is nu nog helemaal van grind en daar is met een rolstoel of scootmobiel maar moeilijk door te komen. Dit kan anders! We willen een pad aanleggen van 1.20 meter breed. We kiezen er bewust niet voor om de hele toegangsweg te bestraten, want dan kan het regenwater niet goed wegstromen.

Hoe kunt u helpen?
U kunt op twee manieren helpen om dit pad te realiseren: met een financiële bijdrage en/of met uw handige handen!

- Een financiële bijdrage: de gemeente Gouda heeft helaas laten weten dat zij dit project niet mee financiert. We zijn dus afhankelijk van particuliere giften of sponsoring. Quadrant kindercentra heeft al een bedrag van €250 toegezegd, waarvoor onze dank! Wilt u ook bijdragen? U kunt uw gift storten op rekeningnummer NL27 INGB 0004 3094 38 onder vermelding van ‘gift toegangspad’ of neem contact op met beheerder Sandra Harkes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Handige handen: de kinderboerderij zal een gezellige klusdag organiseren om de bestrating van de toegang voor te bereiden. Deze zal plaatsvinden in november (de exacte datum zal in overleg met de deelnemers worden gekozen). Het hek van de geitenwei moet worden omgezet, de groenstrook zal worden aangepakt en de fietsenrekken verplaatst. Bent u handig en heeft u zin om een dagje aan de slag te gaan voor een goed doel? Meld u dan nu aan bij beheerder Sandra Harkes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft er al veel over gehoord: AVG. Sinds 25 mei 2018 geldt deze Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat gaat over het beschermen van persoonsgegevens.

De kinderboerderij én de stichting Vrienden van de kinderboerderij hebben hier ook mee te maken. Bent u donateur, vriend of dieradoptant? Dan bewaren wij uw naam, mailadres en telefoonnummer. Heeft u geen mailadres, dan slaan we uw adres, postcode en woonplaats op. Dat geldt ook voor vrienden die via incasso betalen. Voor de bank hebben wij uw adresgegevens nodig. De adresgegevens slaan we ook op van dieradoptanten die een factuur willen ontvangen. 

We gebruiken uw mailadres om jaarlijks een bericht over uw bijdrage te sturen, om u uit te nodigen voor de vriendendag én voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Met onze hostingprovider hebben we een verwerkingsovereenkomst voor het opslaan van de mailadressen.

Nieuwsbrief
We willen u erop wijzen dat u zich op elk moment voor de nieuwsbrief kunt afmelden door onderaan op de link te klikken. Verder is het goed om te weten dat wij het e-mailadres opslaan voor het sturen van de nieuwsbrief, maar dat wij dit adres niet koppelen aan andere gegevens. Uw mailadres geven wij nooit aan derden.

In ons privacyreglement hebben we omschreven hoe we met persoonsgegevens omgaan. Deze is hier te downloaden:

Op de kinderboerderij zamelen we kapotte elektrische apparaten in. Deze worden opgehaald door WECYCLE om te worden gerecycled. Hiervoor ontvangt de kinderboerderij een vergoeding. Ook dit jaar maken we kans op de extra DIERENDAGBONUS van 250 euro als we een ludieke inzamelactie houden. Dit jaar maken onze bezoekers, die een kapot elektrisch apparaat inleveren kans op gratis pannenkoeken eten voor vier personen. Deze pannenkoeken worden door ons zelf vers gebakken met beleg naar keuze. 

Ook meedoen?

  • Lever tussen maandag 17 september en vrijdag 5 oktober uw kapotte elektrische apparaat in op de kinderboerderij

  • Geef uw naam en gegevens door op onze actielijst (bij het verkoopluik in ‘De Deel’)

  • Op 9 oktober laten wij weten wie de winnaar geworden is

  • Iedereen die een apparaat inlevert, ontvangt een gratis Wecycle kwartetspel

 

Deze middag is bedoeld voor alle vrienden, donateurs, dieradoptanten en sponsoren (begunstigers). Zij hebben hiervoor een aparte uitnodiging gehad. Bent u begunstiger en heeft u geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact met ons op.

Om iedereen die de kinderboerderij zo fantastisch heeft gesteund afgelopen jaar te bedanken, organiseren we 14 september een middag voor alle vrienden! Voor zowel de kinderen als volwassenen hebben we een leuk programma samengesteld.
De kinderen mogen helpen dieren verzorgen en knuffelen. Daarnaast is er een speurtocht uitgezet én zijn de kinderen welkom op het springkussen of in de schminkhoek.
De volwassenen nodigen we van harte uit om mee te gaan op rondleiding over het erf van de boerderij en zo meer te weten te komen over geschiedenis en geplande projecten.

Voor eten wordt gezorgd! Iedereen ontvangt bij binnenkomst een consumptiebon voor pannenkoek en limonade/fris. Voor de kinderen zijn er ijsjes na – voor de volwassenen koffie of thee.

Wanneer? vrijdag 14 september
Hoelaat? Tussen 16.00 tot -20uur

Aanmelden:
Wilt u ook deelnemen? Wij horen het graag! U kunt een berichtje sturen aan Sandra Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laten weten met hoeveel personen (kinderen/ volwassenen) u komt. Wilt u ook laten weten als u mee eet, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op de kinderboerderij. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Kinderen kunnen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig.

Quiz en speurtocht
Een leuke speurtocht over onze dieren en een quiz met kans op leuke prijsjes. Ons aquarium in horecaruimte ziet er heel anders uit dan normaal. Kom maar eens kijken en beantwoord hierover vragen in een bijzondere quiz. Iedere dag mogelijk.

De gehele vakantie organiseren we iedere week verschillende activiteiten, zoals:
- Creatieve workshops
- Bushcraft: stoere activiteit voor wat oudere kinderen
- Pony-ochtend: voor echte paardenliefhebbers!
- Schminken
- Dreumesochtenden
- Avonturenmiddag
- Slootsafari
- Dierenbingo

En nog veel meer. Kijk in onze agenda voor alle activiteiten.
Voor deze activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden.

Lunchen op de kinderboerderij
Naar huis gaan tussen de middag is niet nodig. Blijf gezellig eten op de boerderij met vers belegde broodjes, pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

Zomerfeest op 26 augustus
De zomervaklantie sluiten we traditiegetrouw af met ons zomerfeest met volop activiteiten, waaronder kinderdans, spelletjes, bootje varen, springkussen en veel meer.

Meer informatie: Zomerfeest 2018Afgelopen week is de collecte gehouden voor de kinderboerderij. Dit jaar is het geld onder andere bestemd voor de aanschaf van materiaal voor de horeca, het onderhouden van stallen en verblijven voor de dieren, de aanschaf van een aantal nieuwe dieren en zal verder worden gebruikt voor de exploitatie van de kinderboerderij.

Dankzij de collectanten en alle gulle gevers is er een bedrag van € 4.754,60 opgehaald! Een geweldig bedrag en ook nodig om deze mooie kinderboerderij te behouden voor ons allemaal. Namens de kinderboerderij Bedankt!

Ook een gift doen?
Heeft u de collectant gemist en wilt u toch een bijdrage geven dan kunt u uw bijdrage overmaken op: Rekeningnummer: NL27 INGB 0004 3094 38 t.n.v. Stichting kinderboerderij De Goudse Hofsteden te Gouda.


Ze zijn er! Maar liefst 15 Kune Kune biggetjes. Op zaterdag 23 juni beviel Jasmijn van 8 zwartbonte biggetjes en 36 uur later volgde haar dochter Suus met 3 zwartbonte biggetjes en 4 witte, zonder vlekje of spikkel, helemaal niks! Daarom vragen we onze bezoekers deze biggen mooi in te kleuren met onze biggen kleurwedstrijd. De kleurplaat is verkrijgbaar op de kinderboerderij en in te leveren tot en met zondag 26 augustus. Dit is op de dag van ons jaarlijkse zomerfeest. De winnaars worden deze dag bekend gemaakt en ontvangen een leuke prijs.
Download hier de kleurplaat, print deze uit en lever in op de kinderboerderijKom de biggen ook bekijken
De biggen zijn in de stal of met mooi weer in de knuffelweide te zien, net als voorgaande jaren. Ze moeten nog even rustig wennen, maar zullen zich straks ook graag laten aaien of laten zich op hun zij vallen als ze hier worden gekriebeld. Van optillen houden ze beslist niet, dan kunnen ze erg hard gillen. 

Van Limburg tot Friesland
De komende twee maanden zijn de biggen nog bij ons te zien. Daarna verhuizen ze naar hun nieuwe eigenaren. Kune Kunes zijn echte hobbyvarkens, maar kunnen beslist niet in huis gehouden worden (eigenlijk geen enkel varken), dus hebben een fijne buitenruimte nodig waar ze kunnen grazen en in een modderpoeltje liggen. Ook staan ze niet graag alleen, dus ze vertrekken bij ons altijd samen, tenzij er al varkens aanwezig zijn. We selecteren hier ook op en voorkomen op die manier ook impulsaankopen. Echt in de buurt blijven de meeste biggen niet. Van Limburg tot in Friesland zijn biggen van ons te vinden. Ook hebben al meerdere kinderboerderijen en zorgboerderijen Kunes bij ons gekocht. 

 

Zaterdag 30 juni organiseert de Rabobank de Sponsorfietstocht! Vanuit de kinderboerderij willen we hier graag met een grote groep bezoekers en vrijwilligers mee doen. Voor iedere fietser hebben we een drankje en een versnapering voor onderweg.

Van 15 tot 60 km

Er zijn drie verschillende routes te fietsen, 15 km, 30 en 60 km. De kinderboerderij krijgt een sponsorbedrag van de Rabobank voor iedere deelnemer die meefietst:
- € 5,- per persoon die 15 km fietst
- € 10,- per persoon die 30 km fietst
- € 20,- per persoon die 60 km fietst

Dus op een leuke en sportieve manier de kinderboerderij steunen!


Starttijd en startpunt
We verzamelen 11.15 uur bij GRTC Excelsior in Gouda, Kale Jonkerpad 3 te Gouda. Tussen 11.30-12.00 uur stappen we op de fiets om te starten. We hebben inschrijfnummer 82.
Let op: Fietsers die 60 km fietsen mogen zelf starten tussen 10.00-11.00 uur.
Iedere deelnemer meldt zich persoonlijk bij de inschrijftent en ontvangt een route- en stempelkaart. Iedere deelnemer laat deze ook persoonlijk bij de stempelpost(en) afstempelen. Elke volledig ingevulde stempelkaart die voor 16.00 uur op zaterdag 30 juni 2018 is ingeleverd bij één van de stempelposten, geeft recht op een vergoeding voor de kinderboerderij.

Maak de leukste of meest originele foto onderweg!

Tijdens de fietstocht kan er nog een extraatje worden verdiend. Wie maakt op deze dag de mooiste, leukste of origineelste foto? Hier moeten we toch iets mee kunnen? Laat maar weten wat voor ludieks te kunnen doen deze dag!

Ook meedoen?

Vind je het ook leuk om mee te doen? Laat dit ons dan weten via de mail. Uiteraard mag je ook andere belangstellenden meenemen!Heeft u de spandoeken zien hangen? Juni is vriendenmaand. Dat betekent dat we regelmatig op het erf nieuwe vrienden werven. Tijdens onze actie #RedDeKinderboerderij hebben we wel 180 nieuwe bij gekregen. Daar willen we deze maand nog een schepje bovenop doen!

Bedrijfsvrienden
Misschien heeft u ook gezien dat het bedrijfsvriendenbord steeds voller wordt. Verschillende bedrijven hebben zich spontaan gemeld om ons te steunen. De afgelopen tijd hebben Kololo Game Reserve, Ronde Tafel 29 en MiniBSO De Kikker zelf hun sponsorbordjes opgehangen.

Ithaka Organic Trading, Treurniet Mengvoeders, Think IT Management Group en gezinshuis ValBiDam volgen de komende tijd. Uiteraard wijden we daar een berichtje aan op Facebook. Leuk om te weten is dat Multicopy de bordjes gratis voor ons maakte.

Ook vriend worden?
Wilt u - net als deze bezoekers en bedrijven - de kinderboerderij steunen als vriend (vanaf 20 euro) of bedrijfsvriend (vanaf 250 euro of in natura)? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Goed nieuws! Het is gelukt. De komende jaren krijgt de kinderboerderij meer structurele steun van de gemeente! De coalitiepartijen hebben dit afgesproken in het coalitieakkoord. Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar.

We bedanken ook alle bezoekers en bedrijven in en rond Gouda, die onze actie #RedDeKinderboerderij massaal steunden.

Nu en in de toekomst blijft die steun van bedrijven en bezoekers onmisbaar. Dat kan een bijdrage in geld zijn, als adoptant, als deelnemer aan een actie of als vrijwilliger. Daardoor kunnen we met elkaar werken aan een nog mooiere kinderboerderij, die bijdraagt aan sociale cohesie, aan educatie over de natuur en aan verduurzaming van onze stad.

Nogmaals hartelijk dank! Wij ontmoeten iedereen graag op de kinderboerderij.Van maandag 2 juli – 7 juli (week 27) zal de jaarlijkse collecte voor kinderboerderij De Goudse Hofsteden weer plaatsvinden. De opbrengst van de collecte zal onder andere besteed worden aan het onderhouden en in stand houden van de kinderboerderij. Voor ons erg belangrijk en wij zijn blij met iedereen die ons hierbij kan helpen. 

Hulp gezocht bij collecte
We kunnen nog collectanten gebruiken. Draagt u de kinderboerderij een warm hart toe en heeft u een of meerdere avonden tijd? Meldt u zich dan aan als collectant. U ontvangt dan van ons een collectebus en een legitimatiebewijs. 

Kinderen mogen onder begeleiding van een ouder ook helpen.

Aanmelden kan via het contactformulier of telefonisch 0182-514219

Tijdens de meivakantie worden er diverse activiteiten georganiseerd. Dagelijks kunnen kinderen in de Deel komen knutselen, van tasje inkleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Voor deze activiteiten is aanmelden niet nodig.

Op de boerderij kan er ook gegeten worden in de Deel o.a. verse broodjes, lekkere pannenkoeken en poffertjes.

Maandag 30 april: Dreumesochtend en cupcakes versieren
De allerkleinste kinderen (tot 4 jaar) gaan tussen 10.30-11.30 uur kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en dieren voeren onder begeleiding van een dierverzorger. Daarnaast maken ze een klein knutseltje. De bijdrage bedraagt € 3.50
‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30-16.00 uur cupcakejes komen versieren en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage € 1,75

Dinsdag 1 mei Workshop Mozaieken
De kinderen maken een werkstuk met kunststof mozaiëksteentjes en voegen dit met foamklei. De workshop wordt gegeven tussen 11 uur en 15.00 uur. Kinderen zijn ongeveer een uurtje bezig. Bijdrage afhankelijk van de keuze van € 5,95 tot € 7,95 inclusief ranja en iets lekkers. 

Woensdag 2 mei 'Op Avontuur op de Kinderboerderij' en cupcakes versieren
Op deze ochtend kunnen kinderen (4 t/m 10 jaar) tussen 10.30 - 13.00 uur meehelpen met het voeren van dieren, poetsen en dieren knuffelen in de knuffelhoek. Samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek!
Deelname kost € 7,50. 

‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30-16.00 uur cupcakejes komen versieren en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage € 1,75


Donderdag 3 mei Ponyochtend en cupcakes versieren
Kinderen gaan tussen 10.30 – 12.30 uur meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel, een ponycupcakeje en een quiz! Bijdrage € 7.50 incl. ranja.

‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30-16.00 uur cupcakejes komen versieren en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage € 1,75


Vrijdag 4 mei  knutselactiviteit met foamklei
Verschillende figuren/ dieren naar keuze om te versieren met foamklei. Bijdrage afhankelijk van de keuze: vanaf € 4,00. Tijd 11.00-15.00 uur.
Voor alle georganiseerde activiteiten geldt: Kinderen kunnen tot 1 dag voor activiteit aangemeld worden via het aanmeldformulier of telefonisch: 0182-514219.
Ook in de tweede week van de meivakantie worden iedere dag activiteiten georganiseerd. Een overzicht en meer informatie is te vinden op: Activiteitenkalender 2018

Tweede week meivakantie
Maandag 7 mei: Dreumesochtend en schminken
Dinsdag 8 mei: Ponyochtend en cupcakes versieren
Woensdag 9 mei: Workshop Mozaieken
Vrijdag 11 mei: Workshop Vlieger versieren
Zaterdag 12 mei: Moederdag

 
 

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Hoe is het weer?

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha